68 варненци ще получат еднократна финансова помощ от общината  за

...
68 варненци ще получат еднократна финансова помощ от общината  за
Коментари Харесай

Отпускат персонални пенсии на десет варненски сирачета

68 варненци ще получат еднократна финансова помощ от общината  за облекчаване на случайно зародили витални, просветителни и комунално-битови потребности. Това взеха решение на днешното си съвещание членовете на ПК " Социални действия и жилищна политика " към Общински съвет – Варна.

Общата сума е в размер на 24 200 лв., като средствата са сред 200 и 900 лв. според от потребностите. На двама души беше отказана помощ, защото към този момент са били подкрепени от общината.

Данните сочат, че от началото на годината са отпуснати средства на 295 души. Общият бюджет за обществени помощи през 2018 година е 102 678 лева, а остатъкът в хазната е в размер на 1 328 лева

Членовете на комисията утвърдиха също по този начин Стратегия за развиване на обществените услуги на община Варна за интервала 2016-2020 година Част от задачите, заложени в нея, са: откриване на нови услуги и търсене на способи за тяхното финансиране, изясни зам.-кметът Коста Базитов.

В рамките на съвещанието бе импортирано уточнението, че закъснението не е по виновност на Общината. Документът се основава на Областната тактика за развиване на обществените услуги, която е била призната едвам тази година.

Съветниците дадоха единодушието си през 2019 година Дружеството на инвалидите във Варна да получи пет карти за цялата мрежа на градския превоз. Средствата за тях в размер на общо 8 100 лева ще бъдат планувани в общинския бюджет през идната година.

Гласувано бе също да се внесе предложение в Министерски съвет за разпределяне на лични пенсии на 10 деца от Варна. Бащата на едно от децата и майката на останалите осем нямат изискуемия трудов стаж, с цел да получат те наследствена пенсия след гибелта на родителите си.

Една от точките в дневния ред бе искане от фондация " Владиславово “ – един от най-големите снабдители на обществени услуги за възрастни и деца в неравностойно състояние в община Варна, за безплатно прилагане на парцел на ул. " Гургулят “ 7 в ж.к. " Владислав Варненчик “. Съветниците дадоха позитивно мнение и препратиха въпроса към ПК " Собственост и стопанство “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР